Hybride varen: het beste van drie werelden!

Vanwege hun leeftijd (77 en 79 jaar) gaat zowel de eigenaar van Beowulf als Stille Kracht binnenkort met vaarpensioen. Maar van al die decennia op het water genoten beiden het meest van de laatste jaren. Met dank aan het hybride systeem van hun Excellent 1000 hybride-jachten. “Deze jachten bieden je het beste van drie werelden!”

1. Stilte

Eigenaar Beowulf: “Door de elektrische motor ervaar je het ultieme recreatiegevoel. Zeker voor oud-zeilers als wij is het puur genieten om van de dieselmotor over te schakelen op elektrisch. Zo stil! Als we alleen nog het geluid van schroefgeruis hoorden, voelen we ons één met de natuur.”

Eigenaar Stille Kracht: “Dankzij het elektrisch varen zagen we gebieden waar normale dieselmotoren geweerd worden. Zoals de Duitse Bodensee. Zeker in Nederland hebben we de mooiste natuurgebieden doorkruist. Met het prachtige gebied van Nationaal Park De Biesbosch als favoriete bestemming.”

2. Manoeuvrerend vermogen

Eigenaar Beowulf: “Tijdens onze reis naar Lyon gingen we door maar liefst 384 (!) sluizen. Probleemloos, want dankzij de traploze overbrenging met de boeg- en hekschroef manoeuvreerden we alle kanten op. Zelfs in de kleinste sluizen. Een eigenschap die ook uitkomst bood bij menig brug en tunnel.”

Eigenaar Stille Kracht: “Als het in een haven vol ligt, vinden wij altijd nog wel een gaatje om aan te leggen. Omdat de boeg- en hekschroef razendsnel reageren door de traploze overbrenging. Zelfs als het op centimeterwerk aankomt, maken we ons nooit zorgen of we wel aan kunnen meren.”

3. Veiligheid

Eigenaar Beowulf: “Ik voer eens in Kuinre toen ik problemen kreeg met de dieselaandrijving. Toen schakelde ik met een druk op de knop over op elektrisch varen en voer ik zo naar Akkrum voor een reparatiebeurt. Het bleek om een kleinigheidje te gaan. Maar het gaf altijd een veilig gevoel om aan boord een alternatief te hebben om op eigen kracht de gewenste bestemming te bereiken.”

Eigenaar Stille Kracht: “De dieselmotor is een welkome aanvulling. Door het hoge vermogen van de dieselmotor kan ik planerend varen. Een zegen op het Amsterdam-Rijnkanaal en alle andere vaarwegen met beroepsvaart. Al die vrachtschepen kan ik makkelijk voorblijven. Geen irritant schommelen en schudden en geen last van zuiging.”

Ontdek de Beowulf en de Stille kracht

Nieuwsgierig naar het volledige verhaal van de Beowulf-eigenaar? Lees het hier!
Nieuwsgierig naar het volledige verhaal van de Stille Kracht-eigenaar? Lees het hier!

“ Jachtmakelaar met heldere afspraken en zonder kleine letters ”
Wij zijn preferred partner van Aquanaut
Aquanaut

Rond de (ver)koop van uw jachten bieden we u het beste van twee werelden. Wij verzorgen de bemiddeling zowel vanaf uw eigen vaste ligplaats als vanuit onze thuishaven in Sneek. Heeft u interesse? We gaan graag samen met u kijken.

Postadres Selfhelpweg 7
8607 AB Sneek (NL)
Bezoekadres Selfhelpweg 9
8607 AB Sneek (NL)
Bel +31 (0)515 74 52 60 (Ook ’s avonds bereikbaar)
Mail info@jachtmakelaardij4beaufort.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
Zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.
Ook in de avonduren en in het weekend zijn we bereikbaar en op afspraak beschikbaar.

> Bekijk alle contactgegevens

Houd mij op de hoogte