Excellent Classic 1000 Hybride
Excellent Classic 1000 Hybride
2010 | 10,60 meter | € 119.500,- | Referentie: 4B046
aangepaste vraagprijs

Excellent Classic 1000 Hybride

Excellent Classic 1000 Hybride

Lees hier de ervaring van de huidige eigenaar:

Een uniek ruim schip door combinatie van goed basis-ontwerp , slimme bouw, moderne techniek voor méér vaarplezier, dieselmotor òf elektrisch aangedreven.

Bovendien is het uitgerust voor een lang comfortabel verblijf aan boord door de vele opties waarmee het schip is uitgerust.

Het uit polyester vervaardigde schip is ontworpen door de bekende jachtontwerper Willem de Vries-Lentsch. Het schip vaart uitstekend , is richting-stabiel en gaat op alle snelheden (van 6 tot ca 26 km/uur) mooi door het water, mede door de gemonteerde trim-tabs.

Door het hoge vermogen van de dieselmotor kan planerend gevaren worden. Dit komt vooral te pas op kanalen waarbij dan vóór de vrachtschepen gebleven kan worden. Géén zeer irriterend schommelen, schudden of last van zuiging ,echt een zegening!

De elektromotor is prachtig te gebruiken bij het aan- en afmeren, wegvaren uit de haven of sluis en lekker rustig door natuurgebieden te glijden. Bovendien is de elektromotor een schitterende “thuisbrenger” als de dieselmotor mocht verzaken..

Voor het af- en aanmeren, alsmede verder makkelijk te manoeuvreren, zijn proportioneel bedienbare boeg- en hekschroef ingebouwd. Je kunt het schip op z’n plaats rondjes laten draaien en dwars-uit varen als je dat wilt, met een simpele handbeweging.

Ook kun je langszij bij een aanlegplaats boeg en hekschroef tezamen met een druk op de knop continu laten draaien waardoor het schip als het ware zacht tegen de schoeiing wordt gedrukt. Je kunt zelfs afstappen als je alleen vaart en op je gemak de meerlijnen vastmaken!

Makkelijker varen kan niet…

Het dek is voorzien van brede gangboorden met handrails aan alle zijden voor veiligheid en comfort. Op het voordek is een ge-integreerde zitbank in de opbouw gemaakt, aangenaam voor de passagiers.lekker relaxen in het zonnetje met mooi zicht op alles rondom.

De kuip is ruim, met een grote deur in de spiegel voor makkelijke toegang tot naar het grote zwemplateau met zwemtrap. Grote luiken in de vloer geven toegang tot motor en grote bakskisten. Achter in de kuip is een ruime zitbank met daaronder grote bakskisten. De kuip is voorzien van een forse kuiptent met uitrits- /oprolbare doorzichtige panelen, ook zitten hier aan weerszijden de kastjes voor de gasflessen.

De 4 salon-deuren kunnen in z’n geheel worden open geklapt waardoor salon en kuip één groot oppervlak worden, gezellig voor een drankje, kaartje of etentje. Vóór in de salon kunnen de zijramen open geschoven worden hetgeen speciaal bij aanleggen prettig is, de stuurman/vrouw heeft eenvoudig spraakcontact (zonder te schreeuwen of, nog erger, een luidspreker..) met de mensen aan dek of op de wal.

Twee zitplaatsen vòòr in de salon zijn eigenlijk een must in ieder jacht. Helaas hebben de meesten dat niet.Hier zit de stuurman/vrouw achter het roer met aan de andere zijde, op gelijke hoogte, op een goede bank de maat. Een enorm voordeel als je samen vaart. Beiden hebben een goed uitzicht rondom, ook over de boeg!

Stop-contacten zijn op meerdere plaatsen aanwezig In de salon bevinden zich ook de tv/dvd speler met dolby-surround systeem.Het tv-scherm kan gedraaid worden zodat je ook zittend in de kuip tv kunt kijken..

Een groot schuifdak maakt de salon compleet. Voor de navigator is er een lcd-scherm ingebouwd met kaart-programma’s van Stentec. Je kunt er uiterst nauwkeurig mee navigeren, tot op de steiger-plek nauwkeurig! Verder zijn er o.a.autopilot, dieptemeter, roerstand-aanwijzer, diverse meters en waarschuwingslampjes ingebouwd. Bijzonder is wel het systeem om de juiste stand van de ingebouwde motor te controleren. Eventueel optredende uitlijn-fouten worden direct gedetecteerd. Ook is er een zowel bij de boeg als op de spiegel een walstroom-aansluiting geplaatst. Geen losse stroomkabels over dek..

De galley is compact én compleet, voorzien van een 3 pits gasstel met afzuigsysteem, spoelbak met warm- en koud water, magnetron, koelkast met klein vriesgedeelte en voldoende bergruimte voor de keuken attributen. Ook hier weer voldoende stop-contacten.

De douche is voorzien van een wasbak, afzuigsysteem en thermostatische mengkraan voor het warme en koude water. De waterdruk is ruim voldoende voor een aangename douche-beurt. Een douchegordijn schermt de natte douche af van de rest van de ruimte. Het toilet is elektrisch met een druk-op-de-knop spoelsysteem. Ook hier weer stop-contact voor haardroger etc.

Onder de trap van de salon naar de galley bevinden zich de wasmachine en droger, een aanwinst en uitkomst bij langere reizen. Douchen, wassen én drogen kan allemaal aan boord.géén wal-installaties nodig…

De voor-hut heeft een dubbel bed met ventilatie onder de dikke matrassen en voldoende bergruimte voor kleding. Voor extreem warme dagen is er een airco ingebouwd, héérlijk!! Ook hier weer voldoende stop-contacten.

Om ook walstroom-onafhankelijk te zijn is een 6 kW generatorset van Fischer Panda ingebouwd, onder de salon. Vrijwel geluidloos en ook uitstekend te gebruiken voor het elektrische varen.

  • Bouwjaar 2010
  • Materiaal Polyester
  • Lengte 10,60 meter

Algemene informatie

Naam schip Stille Kracht
Type Motorjacht
Werf Ocean Jachten Waspik
Ontwerper De Vries Lenysch jr. Amsterdam
Lengte 10,60 meter
Breedte 3,20 meter
Diepgang 0,90 meter
Gewicht 5.500 kg
Doorvaarhoogte 2,50 meter
Rompvorm Knikspant
CE-normering C
Ligplaats Loosdrecht, bezichtiging op afspraak
Excellent Classic 1000 Hybride

Technische installatie

Aantal draaiuren 1360
Brandstof Diesel
Max. snelheid 26 km/h
Gemiddeld verbruik 6-7 l/uur
Boegschroef Ja, elektrisch / proportioneel instelbaar
Hekschroef Ja, elektrisch / proportioneel instelbaar
Brandstoftank 450 liter RVS
Drinkwatertank 350 liter Synthetisch
Vuilwatertank 75 liter Synthetisch
Excellent Classic 1000 Hybride

Elektrische installatie

Spanning 12V/48V/230V
Generator Ja, Fisher Panda AGT 6000-48V-PMS, ca. 170 bedrijfsuren.
Zonnepanelen Nee
Excellent Classic 1000 Hybride
Gratis informatiepakket van dit jacht?

Navigatie

Dieptemeter Ja
Marifoon Ja
Log Ja
GPS Ja, lcd-scherm ingebouwd met kaart-programma’s van Stentec.
Kompas Ja
Navigatieverlichting Ja
Hoorn Ja
Bilgepomp Ja
Stereo Ja
TV Ja
Excellent Classic 1000 Hybride

Accommodatie

Naam schip Stille Kracht
Aantal slaapplaatsen 2
Interieur betimmering Teak
Verwarming Ja, Webasto
Watersysteem Ja
Boiler Ja
Kooktoestel Ja, Smev 3-pits gas
Koelkast Ja, WAECO NDC 110 L.
Toilet Ja, elektrisch
Excellent Classic 1000 Hybride

Uitrusting

Ramen soort Enkelglas, getint in aluminium profiel
Anker(s) Ja
Ankerlier Nee
Zeereling Ja, rvs
Davits Nee
Excellent Classic 1000 Hybride

De zekerheden van 4Beaufort

Geen (bij ons bekende) verborgen gebreken, maar een kwalitatief hoogwaardig jacht voor een eerlijke en goed onderbouwde prijs. Perfect afgeleverd, zoals u dat wenst. Dat is de zekerheid de wij u bieden!

  • Geen verborgen gebreken
  • Een gecertificeerde EMCI-makelaar
  • Een eerlijke prijs
  • Aflevering naar wens
> Ontdek alle zekerheden

Ja, stuur mij het gratis informatiepakket

Ontvang het gratis informatiepakket van de Excellent Classic 1000 Hybride. Het informatiepakket omvat:
alle specificaties van de Excellent Classic 1000 Hybride,
een compleet fotoalbum van de Excellent Classic 1000 Hybride,
nog meer details dan u op de website vindt.

Excellent Classic 1000 Hybride

Of neem direct contact op met

Jelle Eveleens
+31 (0)6 53 72 52 00
info@jachtmakelaardij4beaufort.nl
Deel dit jacht met een vriend(in)
“ Jachtmakelaar met heldere afspraken en zonder kleine letters ”
Wij zijn preferred partner van Aquanaut
Aquanaut

Rond de (ver)koop van uw jachten bieden we u het beste van twee werelden. Wij verzorgen de bemiddeling zowel vanaf uw eigen vaste ligplaats als vanuit onze thuishaven in Sneek. Heeft u interesse? We gaan graag samen met u kijken.

Postadres Spijkerboor 5
8607 KA Sneek (NL)
Bezoekadres Selfhelpweg 9
8607 AB Sneek (NL)
Bel +31 (0)6 53 72 52 00
Mail info@jachtmakelaardij4beaufort.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur
Ook in de avonduren en in het weekend zijn we bereikbaar en op afspraak beschikbaar

> Bekijk alle contactgegevens

Houd mij op de hoogte