Hofstra ALU 13.50
Hofstra ALU 13.50
2022 | 13,50 meter | Prijs op aanvraag

Hofstra ALU 13.50

De Alu 13.50 een doordacht aluminium motorjacht met een geheel eigen karakter (NIEUWBOUW). De Hofstra Alu 13.50 is het resultaat van een sterke passie voor en ervaring met de watersport.

Geboren vanuit passie

De drang om zelf een jacht te ontwerpen, te ontwikkelen en te bouwen werd bij Gerrit Hofstra door de jaren heen steeds sterker. De Friese ondernemer en fervent watersporter kon bij geen enkele werf vinden wat volgens hem het ultieme jacht is. Dan maar zelf bouwen, was de gedachte.

Eigen idee

Avonden lang werd er aan de keukentafel geschetst. Hofstra wist precies hoe het model eruit moest komen te zien. “Een prachtige vloeiende lijn, dat was voor mij een belangrijke doelstelling”, vertelt Hofstra. “En dan niet met een negatieve spiegel, want behalve dat dat voor mijn gevoel niet klopt, kost het ook nog eens onnodig veel ruimte.”, vervolgt hij. Nadat de eerste ideeën op papier waren gezet schakelde hij Jan Visser in om de schetsen daadwerkelijk in een jachtontwerp te vertalen.

Het resultaat is een eigentijds jacht met een verleidelijke vormgeving. De vloeiende lijnen van de knikspant romp en de ronde vormen van de grote glaspartij op de opbouw zijn kenmerkend voor de Alu 13.50. Voorop het schip pronkt met trots een houten mast, een knipoog naar Hofstra’s andere passie: hout.

Lekker buiten sturen

De buitenruimte heeft op de Alu 13.50 de prioriteit gekregen. Op een zonnige dag komt dat het beste tot zijn recht. Binnen een handomdraai is de tent weg te klappen en verschijnt een enorme open kuip. “Met mooi weer wil je immers buiten sturen.”, aldus Hofstra. In die kuip is helemaal achterin een vaste bank geplaatst. Ruimte voor een tafel en eventueel nog een aantal stoelen is er volop. Als schipper en meevaarder beschik je over twee fijne stoelen die verhoogd zijn geplaatst en je daardoor een prachtig zicht geven op het water rondom het schip. Heb je liever een dak boven je hoofd? De tent kan ook gedeeltelijk blijven staan waardoor deze dienst doet als een bimini. Wel zo prettig op een hete zomerdag.

Geborgen en gezellig

Wie vanuit de kuip afdaalt in het schip komt terecht in de kombuis met gezellige hoekbank. De keuken is van alle gemakken voorzien en kastruimte is er in overvloed. Koken is een groot plezier dankzij het grote raam boven het aanrecht. Het gevoel aan boord is gezellig en geborgen, zonder dat je je opgesloten voelt.

Helemaal voorin het schip bevindt zich een prachtige hut met een groot bed. Ook hier is op talloze plaatsen opbergruimte gecreëerd en overheerst het gevoel van gezelligheid. Deze hut voorin vormt een van de zes slaapplekken in het schip. Midscheeps bevindt zich naast de natte cel voorzien van douche en toilet ook een tweede slaaphut met een ruime twijfelaar.

Gescheiden eigenaarshut

De grote verrassing openbaart zich als je vanuit de kuip via het gangboord aan stuurboordzijde afdaalt naar de hut achterin het jacht. Een prachtige eigenaarshut met een eigen natte cel heeft er een plek gekregen. Een knappe prestatie op maar 13,5 meter. Het is een bewijs van Hofstra’s praktische denken en zijn visie om geen negatieve spiegel te laten tekenen.

Zoals de naam al doet vermoeden is de Hofstra Alu 13.50 geheel uit aluminium gebouwd. Voor de romp is 5 mm dik aluminium gebruikt het dek en de opbouw zijn 4 mm dik. In combinatie met een Volvo D6 met 370 pk moet de relatief lichte Alu 13.50 daardoor een topsnelheid van 20 knopen halen.

De Hofstra Alu 13.50 is een uniek jacht die inspeelt op de behoefte om vooral buiten te zijn. Het jacht is multifunctioneel en leent zich net zo goed voor een heerlijke dagtocht alsook voor een lange vakantie.

  • Bouwjaar 2022
  • Materiaal Aluminium
  • Lengte 13,50 meter

Algemene informatie

Type Motorjacht
Werf Hofstra
Ontwerper G.Hofstra / Jan Visser
Lengte 13,50 meter
Breedte 4,25 meter
Diepgang 1,05 meter
Rompvorm Rondspant
Ligplaats Sneek, bezichtiging op afspraak.
Jelle Eveleens - Jachtmakelaardij 4Beaufort

Technische installatie

Aantal draaiuren 20
Brandstof Diesel
Max. snelheid 36 km/h
Koeling Watergekoeld uitlaatsysteem
Besturing Hydraulisch
Boegschroef Ja
Brandstoftank 1.200 liter
Drinkwatertank 800 liter
Vuilwatertank 250 liter
Jelle Eveleens - Jachtmakelaardij 4Beaufort

Elektrische installatie

Walstroomaansluiting Ja
Jelle Eveleens - Jachtmakelaardij 4Beaufort
Gratis informatiepakket van dit jacht?

Navigatie

Roerstandaanwijzer ja
Dieptemeter ja
GPS ja
Navigatieverlichting ja
Jelle Eveleens - Jachtmakelaardij 4Beaufort

Accommodatie

Aantal hutten 3
Aantal slaapplaatsen 6
Watersysteem Boiler
Kooktoestel Gas
Oven Ja gasoven
Koelkast Koelbox
Toilet 2x
Jelle Eveleens - Jachtmakelaardij 4Beaufort

Uitrusting

Anker(s) Ja
Ankerlier Ja
Zeereling RVS
Zwemplateau vast
Jelle Eveleens - Jachtmakelaardij 4Beaufort

De zekerheden van 4Beaufort

Geen (bij ons bekende) verborgen gebreken, maar een kwalitatief hoogwaardig jacht voor een eerlijke en goed onderbouwde prijs. Perfect afgeleverd, zoals u dat wenst. Dat is de zekerheid de wij u bieden!

  • Persoonlijke aandacht
  • Betrouwbare werkwijze
  • Vergaande service
  • Ervaren kunde

Ja, stuur mij het gratis informatiepakket

Ontvang het gratis informatiepakket van de Hofstra ALU 13.50. Het informatiepakket omvat:
alle specificaties van de Hofstra ALU 13.50,
een compleet fotoalbum van de Hofstra ALU 13.50,
nog meer details dan u op de website vindt.

Hofstra ALU 13.50

Of neem direct contact op met

Jelle Eveleens
+31 (0)515 74 52 60
info@jachtmakelaardij4beaufort.nl

Ontdek ons aanbod tweedehands jachten

Jachtmakelaardij 4Beaufort heeft een kwalitatief hoogwaardig aanbod van stalen motorjachten tegen reële prijzen. Elk jacht dat wij te koop aanbieden, is zorgvuldig gecontroleerd en voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van 4Beaufort.

Deel dit jacht met een vriend(in)
“Een jachtmakelaar met heldere afspraken, zonder kleine letters”
Preferred partner van Aquanaut
Aquanaut

Rond de (ver)koop van uw jacht bieden we u het beste van twee werelden. Als u uw jacht wilt verkopen, verzorgen wij de bemiddeling zowel vanaf uw eigen vaste ligplaats als vanuit onze thuishaven in Sneek. Aan u de keuze! Wilt u een jacht kopen? Dan nodigen we u uit om ons aanbod in Sneek te bekijken of gaan met u mee om uw droomschip op locatie te bekijken.

Postadres Selfhelpweg 7
8607 AB Sneek (NL)
Bezoekadres Selfhelpweg 9
8607 AB Sneek (NL)
Bel +31 (0)515 74 52 60 (Ook ’s avonds bereikbaar)
Mail info@jachtmakelaardij4beaufort.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Zondag op afspraak.
In de avonduren en in het weekend telefonisch bereikbaar.

> Bekijk alle contactgegevens
Houd mij op de hoogte
  • Altijd het nieuwste aanbod in je mail
  • Altijd op de hoogte dankzij het laatste nieuws & blogs
facebook instagram whatsapp youtube