Altena 53 Custom Trawler
Altena 53 Custom Trawler
2007 | 16,20 meter | € 575.000,- | Referentie: 4B 048

Altena 53 Custom Trawler

Antti en Anne hadden nog vele reisdromen ‘We nemen noodgedwongen afscheid van onze Altena 53 Custom Trawler’

Van Amerika tot China en van Nieuw-Zeeland tot Duitsland. Zeven jaar lang vlogen Antti (59 jaar) en Anne (56 jaar) de wereld over op zoek naar hun droomjacht ter vervanging van hun Grand Banks 42 Classic. Uiteindelijk vond het Finse echtpaar hun wensexemplaar in Sneek. Op slag verliefd waren ze in maart 2013 op het karakteristieke interieur en de onbegrensde reismogelijkheden die De Brandaris hen bood.

“Eindelijk! Dat was het gevoel toen we in Nederland voor het eerst aan boord stapten van De Brandaris”, vertelt Antti. “We zochten een jacht waarmee we de Atlantische Oceaan over konden varen om het noorden van Europa te ontdekken. Maar ook een schip dat geschikt was om te reizen door de kanalen, over de rivieren en onder de bruggen van Europa. En waar we ook heen zouden gaan, we wilden ons overal volkomen onafhankelijk kunnen voelen. We moesten op alle plekken kunnen komen, van ijskoud tot zomers heet, zonder steeds brandstof of water bij te hoeven tanken.”

‘Alsof we een jaren ’30 jacht betraden’
Alsof het wensenlijstje nog niet lang genoeg was, diende ook het interieur volledig aan de smaak van Antti en Anne voldoen. “Van moderne inrichtingen houden we niet. We vinden een houten uitstraling met karakter prachtig. Gelukkig beschikte De Brandaris ook over die eigenschap. Alsof we een jaren ’30 jacht betraden.” Vanaf het moment van de aankoop beleefden Antti en Anne de mooiste reizen. Dat begon al met de trip vanuit Nederland naar hun vaste liglaats in Finland. “We voeren vanuit Sneek naar Amsterdam waar we de kroning van Koning Willem-Alexander bijwoonden. Vervolgens trokken we over de Rijn naar Duitsland. Via Berlijn zetten we koers naar Polen en staken we de Baltische zee over naar Talinn in Estland. Vandaaruit voltooiden we onze reis via Turku en Helsinki naar Savonlinna in Lake Saimaa.”

‘Dwars door Rusland’
Hoe mooi ook, nog indrukwekkender was de reis die Antti met vrienden dwars door Fennoscandia maakte. “Meer dan een jaar lang waren we onderweg. We voeren van de Baltische Zee naar de Witte Zee en door het Stalin Kanaal. Indrukwekkend. Zeker als je beseft dat er tijdens het graven tussen de 96.000 en 200.000 mensen overleden... Onderweg deden we ook nog schiereiland Kizhi met haar heilige houten kerken en Slovetsky-eiland aan. Beiden door Unesco beschermd.”

‘Extreme ijscondities voorbij Spitsbergen’
Even onvergetelijk was de reis met twee vrienden naar Spitsbergen, de meest noordelijk bewoonde plaats ter wereld. “De Brandaris en een stel dikke kleren hielden ons warm. We bezochten Longyearbyen, Ny-Alesund en Barentsburg. Daarna voeren we door naar Moffen-eiland. Verder konden we niet, omdat de ijscondities te extreem werden.” Een warmere herinnering vormt de zomer van 2016 waarin Antti en Anne langs de kust van Noorwegen voeren. “Ik was alvast vooruit gevaren en had de hele winter in Tromsødoorgebracht. Liefst dertig dagen zaten we op zee om walvissen te spotten. Prachtig! Vervolgens trokken we langs de Noorse kust en zagen we diepblauwe fjorden, kletterende watervallen en besneeuwde bergen die uit het water oprijzen. Ook voeren we door het fraaie Telemark-kanaal naar de prachtige ‘witte dorpen’ aan de Zuid-kust. Daarna gingen we naar de West-kust van Zweden en Göteburg om te genieten van het mooie plattelandsleven, de kastelen en de landgoederen. Via het historische Göta-kanaal keerden we terug naar de Baltische zee.”

‘Door privéomstandigheden voorlopig niet op reis’
Tussendoor recreëerden Antti en Anne met hun kinderen veelvuldig op het jacht in Finland, met Argipelago en het natuurschoon van Lake Saimaa als favoriete bestemmingen. Zo maakten ze in zes jaar tijd onvergetelijke trips met de Altena 53 Custom Trawler. Eigenlijk stonden er nog vele reizen op het programma. Maar die zullen ze door privéomstandigheden niet meer met hun geliefde schip maken. Antti (59) en Anna (56) hebben De Brandaris noodgedwongen in de verkoop gezet.

‘We geven een levensstijl op’
Met pijn in hart dat zeker. “Met de verkoop van De Brandaris geven we een levensstijl op. We zijn pleziervaarders in hart en nieren en zullen moeten wennen aan het leven zonder boot.” Een alternatief is gelukkig al voorhanden. In Lapland, hun huidige thuisland, beschikken ze over een blokhut aan het meer. Niet al te ver van hun woonplaats Rovaniemi. “Zo zijn we in de buurt van mijn schoonmoeder. Maar hoe mooi het blokhutgevoel ook is, het kan niet tippen aan ons verblijf op De Brandaris.”

De Brandaris ligt momenteel in de thuishaven van Jachtmakelaardij 4Beaufort. Maak een afspraak voor bezichtiging en stap aan boord van de Altena 53 Custom Trawler.

  • Bouwjaar 2007
  • Materiaal Staal
  • Lengte 16,20 meter

Algemene informatie

Naam schip Brandaris
Type Motorjacht
Werf Altena Yachting Holland
Ontwerper Brinksma Marine
Lengte 16,20 meter
Breedte 4,90 meter
Diepgang 1,50 meter
Gewicht 40.000 kg
Doorvaarhoogte 3,35 meter
Rompvorm Multiknikspant
CE-normering A
Ligplaats Sneek verkoophaven
Altena 53 Custom Trawler

Technische installatie

Aantal draaiuren 4039
Aantal motoren 2
Brandstof Diesel
Kruissnelheid 15 km/h
Gemiddeld verbruik 10 l/uur
Boegschroef Ja, hydraulisch
Hekschroef Ja, hydraulisch
Stabilizers Ja, Vetus
Brandstoftank 4.000 liter
Drinkwatertank 2.000 liter
Vuilwatertank 600 liter
Altena 53 Custom Trawler

Elektrische installatie

Spanning 24V/230V
Generator Ja, Mastervolt 12kW (909 uren)
Zonnepanelen Nee
Altena 53 Custom Trawler
Gratis informatiepakket van dit jacht?

Navigatie

Dieptemeter Ja, Simrad
Marifoon Ja,. Simrad
Log Ja, Simrad
GPS Ja
Kompas Ja, Simrad
Navigatieverlichting Ja
Hoorn Ja
Bilgepomp Ja
Stereo Ja, Bang en Olufsen
TV Ja, flatscreen
Altena 53 Custom Trawler

Accommodatie

Naam schip Brandaris
Aantal slaapplaatsen 4
Interieur betimmering Mahonie
Verwarming Kabola B-17 tap
Watersysteem Ja
Boiler Nee, warmwater via Kabola
Kooktoestel Ja, 4-pits Ceramic Siemens ET715
Koelkast Ja
Toilet Ja, 2x elektrisch
Altena 53 Custom Trawler

Uitrusting

Ramen soort Dubbelglas in aluminium profiel
Anker(s) Ja
Ankerlier Ja, hydraulisch
Zeereling Ja, rvs
Davits Hydraulische kraan
Altena 53 Custom Trawler

De zekerheden van 4Beaufort

Geen (bij ons bekende) verborgen gebreken, maar een kwalitatief hoogwaardig jacht voor een eerlijke en goed onderbouwde prijs. Perfect afgeleverd, zoals u dat wenst. Dat is de zekerheid de wij u bieden!

  • Geen verborgen gebreken
  • Een gecertificeerde EMCI-makelaar
  • Een eerlijke prijs
  • Aflevering naar wens
> Ontdek alle zekerheden

Ja, stuur mij het gratis informatiepakket

Ontvang het gratis informatiepakket van de Altena 53 Custom Trawler. Het informatiepakket omvat:
alle specificaties van de Altena 53 Custom Trawler,
een compleet fotoalbum van de Altena 53 Custom Trawler,
nog meer details dan u op de website vindt.

Altena 53 Custom Trawler

Of neem direct contact op met

Jelle Eveleens
+31 (0)515 74 52 60
info@jachtmakelaardij4beaufort.nl
Deel dit jacht met een vriend(in)
“ Jachtmakelaar met heldere afspraken en zonder kleine letters ”
Wij zijn preferred partner van Aquanaut
Aquanaut

Rond de (ver)koop van uw jachten bieden we u het beste van twee werelden. Wij verzorgen de bemiddeling zowel vanaf uw eigen vaste ligplaats als vanuit onze thuishaven in Sneek. Heeft u interesse? We gaan graag samen met u kijken.

Postadres Selfhelpweg 7
8607 AB Sneek (NL)
Bezoekadres Selfhelpweg 9
8607 AB Sneek (NL)
Bel +31 (0)515 74 52 60 (Ook ’s avonds bereikbaar)
Mail info@jachtmakelaardij4beaufort.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Ook in de avonduren en in het weekend zijn we bereikbaar en op afspraak beschikbaar.

> Bekijk alle contactgegevens

Houd mij op de hoogte