Wonen op een motorboot: ieder seizoen zijn charme

Al dertien jaar wonen Jan en Els met veel plezier op hun luxe motorboot Oriana; een Pacific Trawler 145+. Maar niet eerder in die periode maakten de pensionado’s zo’n strenge vorst mee als afgelopen week. “Het was vrij heftig ja”, vertelt Els lachend. “Maar ons schip met CV is goed verwarmd, waardoor het prima te doen was.”


De twee vaarliefhebbers liggen momenteel met de Oriana op hun vaste ligplaats in het Friese Terherne, naast het Sneekermeer. Dat leverde prachtige winterse vergezichten op, met binnenvaartschepen die door het ijs ploeterden. Het constant in contact zijn met de natuur ervaren Jan en Els sowieso ook als het grote voordeel van het wonen op een boot. Ieder seizoen heeft daarbij zijn charme: ’s winters bijvoorbeeld heerlijke schaatstochten vanaf het schip, zomers een frisse duik in het water.

“De bewegende ijslagen leverden de afgelopen week wel wat geknars en gepiep op”, zegt Els. “Waar dat in de zomer gemoedelijk geklots is. Maar ook dát is écht de charme van het wonen op een boot. Wel is in het in zo’n strenge winterperiode belangrijk een goede verwarming te hebben. Niet iedere luxe motorboot is daarmee uitgerust. Die van ons wel. Daar komt bij dat wij ons schip goed laten onderhouden, zodat we ervan op aan kunnen dat de verwarming het in de winter doet. Dat heeft ‘ie ook dit keer weer bewezen!”

Woon- en reisgenot

Ondanks het grote woon- en reisgenot verkopen Jan en Els hun schip. “Dat heeft te maken met onze leeftijd”, vertelt Els. “We nemen met pijn in het hart afscheid van de Oriana en de grote vrijheid die het wonen op een schip biedt. We hopen nu dat iemand anders er net zo veel plezier mee beleeft als wij hebben gedaan.”

Meer weten over het woon- en reisschip Oriana en de voordelen van het wonen op water? Lees dan dit artikel op onze site: https://bit.ly/3qAbOtK

“Een jachtmakelaar met heldere afspraken, zonder kleine letters”
Preferred partner van Aquanaut
Aquanaut

Rond de (ver)koop van uw jacht bieden we u het beste van twee werelden. Als u uw jacht wilt verkopen, verzorgen wij de bemiddeling zowel vanaf uw eigen vaste ligplaats als vanuit onze thuishaven in Sneek. Aan u de keuze! Wilt u een jacht kopen? Dan nodigen we u uit om ons aanbod in Sneek te bekijken of gaan met u mee om uw droomschip op locatie te bekijken.

Postadres Selfhelpweg 7
8607 AB Sneek (NL)
Bezoekadres Selfhelpweg 9
8607 AB Sneek (NL)
Bel +31 (0)515 74 52 60 (Ook ’s avonds bereikbaar)
Mail info@jachtmakelaardij4beaufort.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Zondag op afspraak.
In de avonduren en in het weekend telefonisch bereikbaar.

> Bekijk alle contactgegevens
Houd mij op de hoogte
  • Altijd het nieuwste aanbod in je mail
  • Altijd op de hoogte dankzij het laatste nieuws & blogs
facebook instagram whatsapp youtube