‘We hadden graag zoveel meer van Albatros willen genieten’

In 2004 lachte het leven de heer Voss (70 jaar) nog toe. De diplomaat uit Bochum stevende op zijn pensioen af en om met zijn vrouw van hun oude dag te gaan genieten, kochten zij een Aquanaut Drifter 1500 AK uit 2000. Een multiknikspant van zeewaardige A-klasse. Het doel? De vrijheid ervaren van de vogel waarna ze hun jacht vernoemden: Albatros. Helaas liep het allemaal totaal anders…

Aanvankelijk liep alles nog volgens plan. Vanwege zijn werk in Berlijn verhuisde de heer Voss met zijn vrouw en zoon naar de hoofdstad van Duitsland. “We verhuurden ons huis in Bochum en gingen wonen op Albatros, waarvoor we een prachtige ligplaats vonden in Jachthaven Am Grossen Wannsee. Middenin een groen eldorado, dichtbij het centrum van Berlijn en op hoog niveau van alle faciliteiten voorzien.”

Ideale thuisbasis

De laatste tien jaar van zijn werkzame leven moest de uitvalsbasis naar de fraaiste vaarroutes voor onvergetelijke tochten zorgen. “Kleine tripjes in de weekenden en dan tijdens vakanties wekenlang erop uit. Met de installatie van een gloednieuw Ray Marine navigatiesysteem en de natuur van de Wannsee, het Ruhrgebied en de Oostzee binnen handbereik zagen we het helemaal zitten.”

Om de plannen van alle gemakken en comfort te voorzien, werden aanpassingen aan het jacht gedaan. “De keuken, badkamer en slaapkamer hadden al de luxe die we van thuis kenden. Maar omdat we ook ‘s winters op Albatros bleven, maakten we er nóg meer een huis op het water van. Door de verwarmingsinstallatie te verbeteren, een eigen werkplek in te richten en een satellietontvanger voor tv te installeren.”

De eerste grote reis vond al snel plaats. “Onder prachtige weersomstandigheden voeren we naar het noorden richting Stralsund. Daar brachten we enkele dagen door om de omgeving te verkennen. Die aanpak hanteerden we op de terugweg ook bij het aandoen van Binz en Sassnitz. Met ons hele gezin genoten we volop.”


Tragische privéomstandigheden

De reis moest de opmaat worden voor veel meer onvergetelijke herinneringen. Maar die droom spatte ruw uiteen. “Mijn vrouw werd ziek door een erfelijke neurologische aandoening. Reizen zat er vanaf dat moment niet meer in. Albatros heeft dus eigenlijk alleen maar gefungeerd als woonboot.” Met liefde verzorgde de heer Voss zijn echtgenote, maar de ziekte bleek nogal progressief. “In 2015 overleed ze op 59-jarige leeftijd.”

Zo goed en kwaad als het ging, pakte de heer Voss zijn werk als diplomaat weer op. Tot hij in 2016 de pensioengerechtigde leeftijd bereikte. “Mijn zoon was toen al uitgevlogen. Ik ben toen nog een tijdje op Albatros blijven wonen, maar door de jaren werd ik zelf door rugklachten ook minder mobiel. Het plan om alleen te gaan varen, viel daarmee ook in duigen…”

Inmiddels woont de heer Voss weer in Bochum. “Mijn zoon werd ernstig ziek en heeft nog steeds mijn steun nodig. Ik ben blij dat ik de keuze om terug te keren gemaakt heb, zeker na het uitbreken van het coronavirus. In Bochum heb ik mijn zoon, neven, nichten en vrienden tenminste om me heen.” Albatros ligt nog in Berlijn. "Het jacht is nog steeds in uitstekende conditie, mede omdat ik speciaal een afdekzijl op maat liet maken voor Albatros."

Pijn in het hart

Begin dit jaar maakte de heer Voss weer een ingrijpende keuze. “Met pijn in het hart, besloot ik Albatros in de verkoop te zetten. In totaal heb ik er maar 500 vaaruren op gemaakt. Hoeveel herinneringen ik er ook aan bewaar, dit prachtige jacht verdient het om er weer vol op uit te trekken. Waarbij de nieuwe eigenaar de mogelijkheid heeft om de unieke ligplaats in Berlijn over te nemen.”

Meer weten over Albatros? Bekijk alle ins & outs!

“Een jachtmakelaar met heldere afspraken, zonder kleine letters”
Preferred partner van Aquanaut
Aquanaut

Rond de (ver)koop van uw jacht bieden we u het beste van twee werelden. Als u uw jacht wilt verkopen, verzorgen wij de bemiddeling zowel vanaf uw eigen vaste ligplaats als vanuit onze thuishaven in Sneek. Aan u de keuze! Wilt u een jacht kopen? Dan nodigen we u uit om ons aanbod in Sneek te bekijken of gaan met u mee om uw droomschip op locatie te bekijken.

Postadres / Bezoekadres Selfhelpweg 9a
8607 AB Sneek (NL)
Bel +31 (0)515 74 52 60 (Ook ’s avonds bereikbaar)
Mail info@jachtmakelaardij4beaufort.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur.
Zaterdag's van 10.00 tot 15.00 uur.
Zondag's gesloten.
In de avonduren en in het weekend telefonisch bereikbaar.

> Bekijk alle contactgegevens
Houd mij op de hoogte
  • Altijd het nieuwste aanbod in je mail
  • Altijd op de hoogte dankzij het laatste nieuws & blogs
facebook instagram whatsapp youtube