‘We danken onze Quality Time aan 4Beaufort’

Nog maar vier jaar geleden dobberden Peter en Yf met vrienden rond in een rubberboot over het Brielse Meer. Genietend van de rust, ruimte en vrijheid begon hun watersport-hart te kloppen. Afgelopen najaar begaven ze zich opnieuw op hun thuismeer. Maar nu met het roer van hun Valk Kruiser Quality Time in handen. Met dank aan Jachtmakelaardij 4Beaufort.

In 2017 werden Peter en Yf officieel watersporters met de aankoop van Catrien, een Klein Kruiser 1100 AK. “Een stevige dame, die haar naam eer aan deed. Vandaar ook dat we de naam behielden”, vertelt Peter. Het was meteen ook zo’n beetje het enige dat hetzelfde bleef aan Catrien. “We zochten namelijk een jacht dat we met een refit helemaal naar onze wens konden maken”, vult Yf haar man aan. “We wilden onze rechterhanden gebruiken.”

Metamorfose voor Catrien

Met hulp van professionele installateurs en bedrijven onderging Catrien een metamorfose. Peter: “Het gas verdween en het zonnepaneel verscheen. Ik denk dat we zo de revitalisatie het beste duiden. Waar het kon, staken we er zelf alle tijd en liefde in. En waar nodig hielpen professionals ons.” Daarna begon het grote genieten. “Vanaf het water zagen we Nederland van Zeeland tot Friesland. En elk jaar waren we present op de fantastische Wereldhavendagen.”

De prachtige herinneringen met het gezin en vrienden openden het watersport-hart nog verder. Ervaringen, die ook zorgden voor aanvullende wensen. “Een achteringang met meer toegangsruimte voor Yf, vanwege haar visuele handicap”, legt Peter uit. “Plus een jacht dat volledig inspeelt op mijn lengte van 2,00 meter.” En dan was er nog die wens voor dat fraaie Franse bed. “Daar was ik vooral van gecharmeerd”, lacht Yf.

Gevallen voor De Prins

Hun wensenlijstje voer Peter en Yf in september 2019 naar Jachtmakelaardij 4Beaufort in Sneek. Yf: “Daar dachten we bij Jelle Eveleens de opvolger van Catrien te vinden. Maar toen Jelle na de bezichtiging van het jacht met ons in gesprek ging, had hij al snel door dat we voor het verkeerde schip waren gekomen. Jelle nam ons mee naar De Prins, een Valk Kruiser Content. Ook dat jacht deed zijn naam eer aan, want we vielen er als een blok voor.”

Er was alleen één probleem, het verstand. Yf: “De Prins lag ver boven ons budget...” De Valk Kruiser werd daarom uit het hoofd gezet, maar verdween maar niet uit het watersporthart. “Na een prachtige meivakantie op Catrien, keken we in het voorjaar van 2020 nog maar eens op de site van Jelle”, herinnert Peter zich. “Toen zagen we dat De Prins nog te koop stond en in prijs was gedaald. Nog steeds boven budget, maar wel reden om naar Sneek te rijden.”

Droomjacht voor verjaardag

De transparante en persoonlijke aanpak van Jelle was vanaf dat moment de sleutel tot een succesvolle bemiddeling. Peter: “Jelle onderhoudt heel goed contact met al zijn klanten. Dus ook met de eigenaar van De Prins. En als watersporter begrijpt hij de emoties die bij het (ver)kopen van een jacht spelen. Zo heeft Jelle de partijen in alle openheid bij elkaar gebracht. En kon ik Yf in plaats van bloemen haar droomjacht als verjaardagscadeau geven.”

Op 7 augustus kwam de deal rond en werd De Prins omgedoopt tot Quality Time. “Omdat we dat ook op ons nieuwe jacht weer willen beleven”, aldus Yf. “En omdat het prima weergeeft hoe we de tijd en aandacht beleefden die Jelle voor ons had. Zo is hij na de aankoop meerdere keren met ons gaan proefvaren. Om te wennen aan een groter jacht met twee motoren. Het laat zien dat je bij Jelle echt als persoon centraal staat.”

Die aanpak beviel zo goed dat Jelle nu ook de verkoop van Catrien mag begeleiden. Peter: “We nemen met pijn in het hart afscheid van Catrien en willen dat ze een eigenaar krijgt, die net zoveel liefde voor haar heeft als wij. Dankzij Jelle komt dat wel goed!”

Ontdek Catrien, de Klein Kruiser 1100 AK

Catrien ligt klaar voor bezichtiging. Maak een afspraak om hem te bekijken en stap aan boord. Meer weten over deze Klein Kruiser 1100 AK? Bekijk alle foto's en specificaties. Naast deze prachtige Klein Kruiser 1100 AK, blijft er altijd nieuw aanbod binnenvaren in onze jachthaven.

“Een jachtmakelaar met heldere afspraken, zonder kleine letters”
Preferred partner van Aquanaut
Aquanaut

Rond de (ver)koop van uw jacht bieden we u het beste van twee werelden. Als u uw jacht wilt verkopen, verzorgen wij de bemiddeling zowel vanaf uw eigen vaste ligplaats als vanuit onze thuishaven in Sneek. Aan u de keuze! Wilt u een jacht kopen? Dan nodigen we u uit om ons aanbod in Sneek te bekijken of gaan met u mee om uw droomschip op locatie te bekijken.

Postadres / Bezoekadres Selfhelpweg 9a
8607 AB Sneek (NL)
Bel +31 (0)515 74 52 60 (Ook ’s avonds bereikbaar)
Mail info@jachtmakelaardij4beaufort.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur.
Zaterdag's van 10.00 tot 15.00 uur.
Zondag's gesloten.
In de avonduren en in het weekend telefonisch bereikbaar.

> Bekijk alle contactgegevens
Houd mij op de hoogte
  • Altijd het nieuwste aanbod in je mail
  • Altijd op de hoogte dankzij het laatste nieuws & blogs
facebook instagram whatsapp youtube