Vergaderen op het water!

‘We besloten het roer om te gooien’

Miquel en Wenda brachten hun levens door op het water. Hun liefde voor de vrijheid van varen willen zij anderen meegeven. Daarom bieden zij zakelijke teams tot acht personen een unieke belevenis aan boord, waar gasten een dag lang ondergedompeld worden in luxe. In de Altena Blue Water Trawler 51 ‘Adnew’ vonden zij bij 4Beaufort daarvoor hun ideale jacht.

Miquel: “Op het water zijn we in ons element. Mijn vriendin Wenda groeide op met de watersport en haalde op 18-jarige leeftijd al haar vaarbewijs. Zelf groeide ik van kinds af aan op aan boord van verschillende zeilschepen, waarmee we meerdere keren de oversteek naar Engeland maakten. Na het afronden van verschillende maritieme opleidingen voer ik als kapitein in West-Afrika. Daarna begon ik een maritieme, internationale salescarrière.”

Coronacrisis als bezinning

“Wenda en ik zijn inmiddels vijf jaar samen en vormen een samengesteld gezin. Beiden hebben we twee kinderen. Toen de corona-crisis kwam, stond ons drukke leven even stil. Ik kon bijvoorbeeld niet reizen voor mijn werk. De bubbel waarin we terecht kwamen, gaf ons bezinning. Het moment waarop onze vier pubers gingen uitvliegen, naderde. Waar het kon, wilden we nog zoveel mogelijk van ze genieten. Daarom besloten we het roer om te gooien.”

“Wenda had zich vanaf 2014 al bekwaamd als coach, counselor en trainster. Zij wilde zich daarop toeleggen en begon haar eigen bedrijf Adnew. Ze begeleidt en adviseert individuen en teams vanuit een bijzondere locatie: een fijne kas waarin je even kunt onthaasten en mag ‘zijn’. We besloten daar nog een locatie aan toe te voegen: een jacht. Het plan was om zakelijke teams tot acht personen aan boord te ontvangen voor een inspirerende teamdag.”

Teams aan boord

“Van afdelingen binnen bedrijven tot managementteams en van teamvergadering tot klantontvangst; het jacht moest alle mogelijkheden op zakelijk gebied bieden. Met die insteek begonnen we onze zoektocht naar het juiste schip. Comfort, ruimte en afwerking vonden we belangrijk. Het liefst gecreëerd door oud-Hollands vakmanschap. Via internet hadden we al 1.000 schepen bekeken, voordat we vonden wat we zochten.”

“Bij 4Beaufort stuitten we op een Altena Blue Water Trawler 51. Ik lag met Wenda op de bank en zei: ‘Ik geloof dat ik een beetje verliefd ben’. Ze veerde op en had bij het bekijken van de foto’s meteen hetzelfde gevoel. Twee keer gingen we naar Sneek voor een bezichtiging. Daarna lieten we het jacht keuren door een onafhankelijke expert en maakten we een proefvaart. Het enthousiasme werd steeds groter.”

Luxe-ervaring op het water

“In maart 2023 kochten we het schip. We noemden het Adnew (Wenda andersom geschreven). Maar dat was niet de enige verandering. Van vloer tot gordijn lieten we het jacht opnieuw stofferen. Ook is er nog een kuiptent in de maak. Vanaf 1 april start het seizoen. Dan zijn we er klaar voor en varen we Adnew vanuit de winterstalling in Akkrum naar onze ligplaats bij Jachthaven Strand Horst in Ermelo, mooi centraal in Nederland.”

“We bieden onze gasten een unieke luxe-ervaring op het water. Ze hebben de keuze uit drie bestemmingen: Harderwijk, Elburg of Spakenburg. In deze voormalige Zuiderzeeplaatsen kunnen ze een mooie beleveniswandeling maken. Daarnaast worden de teams zowel op de heen- als terugweg in de watten gelegd met een koffiemoment, lunch en borrelplank vol verrassing.”

Meer weten?

“Aan boord ervaar onze zakelijke gasten de rust van het varen. Door het plezier en de unieke momenten samen hun collega’s of klanten, ontstaan er nieuwe herinneringen en nieuwe verbindingen. Dit zet aan tot (her)nieuwde stappen die zij mee kunnen nemen in hun eigen ontwikkeling. Als team en als individu. Wil je meer weten? Ga naar www.adnew-aanboord.nl.”

“Een jachtmakelaar met heldere afspraken, zonder kleine letters”
Preferred partner van Aquanaut
Aquanaut

Rond de (ver)koop van uw jacht bieden we u het beste van twee werelden. Als u uw jacht wilt verkopen, verzorgen wij de bemiddeling zowel vanaf uw eigen vaste ligplaats als vanuit onze thuishaven in Sneek. Aan u de keuze! Wilt u een jacht kopen? Dan nodigen we u uit om ons aanbod in Sneek te bekijken of gaan met u mee om uw droomschip op locatie te bekijken.

Postadres / Bezoekadres Selfhelpweg 9a
8607 AB Sneek (NL)
Bel +31 (0)515 74 52 60 (Ook ’s avonds bereikbaar)
Mail info@jachtmakelaardij4beaufort.nl

Openingstijden

Aangepaste openingstijden:
24, 25 en 26 juli 9.00 uur tot 16.00 uur
Zaterdag 27 juli 10.00 uur tot 14.00 uur
Maandag 29 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur

Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur. In de avonduren tot 21.00 uur telefonisch bereikbaar.
Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. 
Zondag gesloten.

> Bekijk alle contactgegevens
Houd mij op de hoogte
  • Altijd het nieuwste aanbod in je mail
  • Altijd op de hoogte dankzij het laatste nieuws & blogs
facebook instagram whatsapp youtube