Hoe twee dezelfde Aquanaut European Voyagers toch erg van elkaar verschillen

Aquanaut staat bekend om het bouwen van jachten die naadloos aansluiten op de specifieke wensen van de toekomstige eigenaren. Dat blijkt ook uit de twee unieke en goed onderhouden Aquanaut European Voyager 1300-jachten die momenteel in onze verkoophaven liggen. Beide van hetzelfde type, circa 13 meter in lengte, maar op veel fronten toch ook heel verschillend. Wat deze twee CE-B gecertificeerde multiknikspant-schepen zo bijzonder maakt? We leggen het u graag uit in een virtuele rondleiding!

1. Aquanaut European Voyager 1300

De veelzijdige Aquanaut European Voyager 1300 uit 2012 is een zeer compleet schip. Dit stijlvolle, zeer praktische jacht is ideaal voor zowel korte vaartripjes als een lang verblijf op het water. Dit was ook de wens van de huidige en eerste eigenaar. Zelfs voor bewoning is de self-supported Boomerang (met o.a. goede isolatie, CV-verwarming, generator en watermaker) uitermate geschikt.

Ruime salon met openslaande deuren

Dat blijkt meteen bij binnenkomst, waar de grote hoeveelheid ruimte in de salon in het oog springt. Een handig uitklapbare tafel maakt het de ideale plek om gezellig te borrelen of dineren met uw gezelschap. Dankzij twee openslaande deuren naar het achterdek verruimt u de salon nog verder. Het buitendeel is volledig overdekt (door het verlengde zonnedak) en met tent afsluitbaar, zodat u er bij minder weer nog steeds aangenaam verblijft.

Zomer of winter; altijd aangenaam

Ook qua isolatie laat deze European Voyager u nooit in de steek, in welk seizoen u ook op het jacht verblijft. Boomerang beschikt namelijk over dubbelglas met koudebrug, centrale verwarming (Kabola) en goede isolatie met PU-schuim. Daarnaast is ook aan de akoestiek en geluidsisolatie gedacht.

Uitgebreid koken

Houdt u van lekker kokerellen? Dan stelt deze Aquanaut u zeker niet teleur. Het jacht beschikt over een ruime kombuis, met onder meer een vier pits-gaskookplaat, oven, magnetron, koelkast, afwasmachine, watermaker en veel kastruimte. Zo bereidt u ook op uw jacht de heerlijkste gerechten voor uw gezelschap.

Compleet schip

Met drie slaaphutten, in totaal zes slaapplaatsen, een badkamer, twee toiletten en slim uitgedachte bergruimtes is Boomerang berekend op grotere gezelschappen. Ook op andere vlakken betreft het een compleet schip, met onder meer een hydraulische boeg- en hekschroef, ankerlier, mast en kraan, zware omvormer/lader, scheidingstrafo, uitgebreide navigatieapparatuur, een dubbele zijdeur in de stuurhut en een wasmachine/droger. Alles aanwezig dus voor een lang en zeer aangenaam verblijf op deze Aquanaut!

2. Aquanaut European Voyager 1300 II

De klassieke en robuuste Aquanaut European Voyager 1300 II uit 2010 is ook een zeer compleet schip en een lust voor het oog. Qua kleurstelling verschilt dit jacht van haar hierboven beschreven zusje. Waar Boomerang donkerblauw-wit gekleurd is, is Caprice voor het overgrote deel wit met beige nuances. Daar houden de verschillen niet op!

De indeling van Caprice is namelijk geheel anders. Op het overdekte achterdek treffen we een uitklapbare tafel met opbergkast, waar u heerlijke momenten met uw gezelschap beleeft. Hier is het achterdek niet door middel van een tent afsluitbaar. Net zoals bij de Boomerang zijn de gangboorden deels overdekt. De Caprice beschikt op veel plekken over stijlvol weggewerkte buitenverlichting. Ook treft u op het achterdek een elektrische loopplank en tweede anker, zodat uw jacht ook in onrustigere wateren stabiel blijft liggen.

Zeer compleet schip

De kombuis in Caprice is compacter dan die in Boomerang, maar beschikt evengoed over een 4-pits inductiekookplaat, oven, koelkast en afwasmachine. Daar komt bij dat u met Caprice op andere vlakken een erg compleet schip tot uw beschikking heeft. Denk bijvoorbeeld aan zeer uitgebreide navigatieapparatuur, een camerasysteem aan de zij- en achterkant, een elektrische gashendel, stabilisatoren, een hulpmotor (thuisbrenger), airconditioning en gangway. En op het verlengde zonnedak vindt u een bimini en net zoals bij de Boomerang een kraan om uw bijboot in het water te hijsen.

Luxe uitstraling

Net als Boomerang beschikt dit schip over goede isolatie, een centrale verwarming van Kabola en een hydraulische boeg- en hekschroef, mast en ankerlier. Waar Boomerang dus drie slaaphutten en twee toiletten telt, ligt dat aantal in Caprice op twee hutten met in totaal vijf slaapplekken en één toilet. Daar staat weer tegenover dat de Aquanaut European Voyager 1300 II een erg luxe uitstraling heeft.

Dat ziet u overal terug. Waar Boomerang bijvoorbeeld een gezellige/praktische L-vormige bank heeft in de salon, beschikt dit jacht over een half ovale, luxe ogende uitvoering. Dat neemt niet weg dat ook Caprice zeer ruim aandoet; alsof u zich op een 15 meter lang schip bevindt.

Plan uw rondleiding

U ziet het, twee prachtige jachten van hetzelfde type, maar toch heel verschillend. Meer weten over de verschillen of ze met eigen ogen bekijken? We geven u graag een rondleiding. Of bekijk de specificaties en foto’s van beide jachten op onze site:

» Bekijk de specificaties en foto's van Boomerang
» Bekijk de specificaties en foto's van Caprice

  “Een jachtmakelaar met heldere afspraken, zonder kleine letters”
  Preferred partner van Aquanaut
  Aquanaut

  Rond de (ver)koop van uw jacht bieden we u het beste van twee werelden. Als u uw jacht wilt verkopen, verzorgen wij de bemiddeling zowel vanaf uw eigen vaste ligplaats als vanuit onze thuishaven in Sneek. Aan u de keuze! Wilt u een jacht kopen? Dan nodigen we u uit om ons aanbod in Sneek te bekijken of gaan met u mee om uw droomschip op locatie te bekijken.

  Postadres / Bezoekadres Selfhelpweg 9a
  8607 AB Sneek (NL)
  Bel +31 (0)515 74 52 60 (Ook ’s avonds bereikbaar)
  Mail info@jachtmakelaardij4beaufort.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur. 
  Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (13 april tot 14.00 uur!!!)
  Zondag gesloten.
  In de avonduren tot 21.00 uur telefonisch bereikbaar.

  > Bekijk alle contactgegevens
  Houd mij op de hoogte
  • Altijd het nieuwste aanbod in je mail
  • Altijd op de hoogte dankzij het laatste nieuws & blogs
  facebook instagram whatsapp youtube