Altijd op het water!

‘We verruilden huis en haard voor vrijheid, blijheid!’

Daan en Sylvia zijn watersporters in hart en nieren. Samen varen ze al 48 jaar! Na een reis van een half jaar in 2022, besloten ze hun droom waar te maken: leven op het water. Ze verkochten hun huis en vonden in de Zijlmans 1500 Eagle Cabrio ‘Wildebras’ hun droomjacht bij 4 Beaufort. Verblijven en varen. Daan en Sylvia combineren het en genieten er volop van!

Daan: “Vorig jaar gingen we met pensioen. Om die vrijheid te vieren, besloten we een half jaar op reis te gaan met ons jacht van tien meter. Heel Noord-Nederland voeren we door. Man, wat hebben we genoten! Eenmaal thuis troffen we onze tuin aan, een complete woestenij… En al die lege slaapkamers, omdat onze kinderen allemaal het huis uit zijn. We besloten het roer van ons leven drastisch om te gooien.”

Huis in de verkoop

Sylvia: “Onderweg met onze motorboot zagen we regelmatig grotere jachten voorbijvaren. Dan zeiden we tegen elkaar: ‘Wat mooi hè!’ Om de financiële ruimte voor zo’n jacht te creëren, zetten we ons huis in de verkoop. Het leven aan boord beviel zo goed, dat we graag permanent op het water wilden bivakkeren. Vanaf dat moment begonnen we onze zoektocht naar het ideale jacht om op te leven en te varen.”

Daan: “We lieten ons oog eerst vallen op een Lindenkotter. Voor dat jacht reisden we in juli af naar 4Beaufort in Sneek. Maar daar was enkele dagen eerder ook de Zijlmans Eagle Cabrio 1500 “Wildebras’ in bemiddeling gekomen. De fotoshoot van dat jacht was nog in volle gang, toen wij al aan boord stonden. We waren er meteen helemaal wild van. De ruimte, het comfort, de voorzieningen: dit was het jacht waarop we onze droom wilden verwezenlijken.”

Briefadres aanvragen

Sylvia: “Op vrijdag gingen we kijken, de zaterdag deden we een officieel bod en maandag hadden we de ‘Wildebras’ al gekocht. In september vond de officiële overdracht plaats. Toen hadden we ook de verkoop van ons huis afgrond en kon ons nieuwe bestaan beginnen. We vroegen een briefadres aan en leven sindsdien een nomadenbestaan op het water zonder vaste ligplaats.”

Daan: “We meren aan in de buurt van steden en dorpen. Die wandelen we met de bolderkar binnen om boodschappen te doen. Of we verkennen de omgeving met onze elektrische fietsen. Binnenkort kopen we ook een bijboot, om alles nog bereikbaarder te maken. We hebben huis en haard echt verkocht voor vrijheid, blijheid. Water en brandstof tanken, is het enige dat we nog moeten, voor de rest hoeft niets meer en mag alles.”

Europa ontdekken

Sylvia: “Regelmatig verwelkomen we onze kinderen, familie, vrienden of kennissen aan boord. Die laten we zo heerlijk meegenieten. Al moeten ze het straks in de zomermaanden wel zonder ons stellen. We willen België ontdekken, Frankrijk verkennen en naar Berlijn reizen. Dan zijn we echt even van de radar. Zolang we het fysiek allemaal nog kunnen doen, willen onze droom blijven leven.”

“Een jachtmakelaar met heldere afspraken, zonder kleine letters”
Preferred partner van Aquanaut
Aquanaut

Rond de (ver)koop van uw jacht bieden we u het beste van twee werelden. Als u uw jacht wilt verkopen, verzorgen wij de bemiddeling zowel vanaf uw eigen vaste ligplaats als vanuit onze thuishaven in Sneek. Aan u de keuze! Wilt u een jacht kopen? Dan nodigen we u uit om ons aanbod in Sneek te bekijken of gaan met u mee om uw droomschip op locatie te bekijken.

Postadres / Bezoekadres Selfhelpweg 9a
8607 AB Sneek (NL)
Bel +31 (0)515 74 52 60 (Ook ’s avonds bereikbaar)
Mail info@jachtmakelaardij4beaufort.nl

Openingstijden

Aangepaste openingstijden:
24, 25 en 26 juli 9.00 uur tot 16.00 uur
Zaterdag 27 juli 10.00 uur tot 14.00 uur
Maandag 29 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur

Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur. In de avonduren tot 21.00 uur telefonisch bereikbaar.
Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. 
Zondag gesloten.

> Bekijk alle contactgegevens
Houd mij op de hoogte
  • Altijd het nieuwste aanbod in je mail
  • Altijd op de hoogte dankzij het laatste nieuws & blogs
facebook instagram whatsapp youtube