Een speedboot kopen? Bekijk ons ruime aanbod

Mag het iets sportiever en harder dan een standaard motorboot? Dan bent u wellicht op zoek naar een speedboot, sportboot of sportcruiser. Een speedboot maakt deel uit van de groep motorboten. Alleen wordt aan snelvarende motorboten de term sportboot gegeven. Onder deze groep vallen dan ook de categorieën speedboot en sportcruiser. In deze categorie draait alles om de snelheid. Sommige speedboten halen dan ook snelheden tot meer dan 100 km per uur.

Speedboot versus sportcruiser

Zowel speedboten, sportboten als sportcruisers hebben een typische snelle en spitse romp dat bestaat uit polyester. Deze bouw is immers nodig om de hoge snelheden te halen. Speedboten vind je in verschillende formaten waarvan de grootste vaak een lengte van 10 meter hebben. Gaat u op zoek naar een boot met een kajuit en overnachtingsmogelijkheden, dan zoekt u beter in de categorie sportcruiser. Deze beschikken vaak ook over een zonnedek. Toch kunt u in de grotere speedboten gerust ook overnachten.

Wat mag je verwachten?

Heb ik een vaarbewijs nodig?

Ja, voor het besturen van een speedboot heb je een Klein Vaarbewijs nodig. Dit is immers nodig voor alle vaartuigen die snelheden boven de 20 km per uur halen of die langer zijn dan 15 meter. Gezien motorboten maar voorkomen in lengtes tot 10 meter is deze laatste dus geen probleem.

Welk type motor zoek ik?

De meeste speedboten maken gebruik van een jetaandrijving. Dit omdat deze vaak een hogere snelheid aankunnen dan de klassieke motoren. In plaats van een propeller wordt, een speedboot vaak aangestuurd door een waterstraal die uit de achterkant van het vaartuig wordt gestuwd.

Een speedboot kopen?

Er is geen betere manier om het weekend door te brengen dan scheuren langs de kust in een speedboot, een weg banend door wind en water. Het is ook het ideale vaartuig om van stad naar stad te varen of voor een adrenaline rush te zorgen. Of u nu op zoek bent naar een luxueuze sportcruiser of u wil gewoon het gevoel van snelheid ervaren, er is ongetwijfeld een perfecte speedboot voor u op de markt.

Voor de beste merken komt u al snel uit bij Bayliner, Sea Ray, Princess, Fairline, Yamaha and Sunseeker.

Jachtmakelaardij 4Beaufort heeft heel wat expertise wanneer het gaat om het zoeken naar de gepaste speedboot. In samenspraak met de potentiële koper gaan we dan ook op zoek naar een vaartuig die voldoet aan uw vereisten.

Of u nu een nieuwe of tweedehands motorboot wilt kopen of u wilt uw jacht verkopen, wij helpen u bij het hele proces van begin tot einde. Onze diensten gaan verder dan de verkoop en omvatten bijstand met juridische ondersteuning, verzekering, hulp bij het vinden van de perfecte motorboot, of dat nu in eigen land of internationaal is, en zelfs het sluiten en onderhandelen van de deal. Bij 4Beaufort begrijpen we dat het kopen van een speedboot meer is dan een zakelijke beslissing.

We hebben diverse types jachten in ons aanbod. Een jacht kopen bij 4Beaufort betekent dat u de keus heeft uit een kwalitatief hoogwaardig aanbod.

“Een jachtmakelaar met heldere afspraken, zonder kleine letters”
Preferred partner van Aquanaut
Aquanaut

Rond de (ver)koop van uw jacht bieden we u het beste van twee werelden. Als u uw jacht wilt verkopen, verzorgen wij de bemiddeling zowel vanaf uw eigen vaste ligplaats als vanuit onze thuishaven in Sneek. Aan u de keuze! Wilt u een jacht kopen? Dan nodigen we u uit om ons aanbod in Sneek te bekijken of gaan met u mee om uw droomschip op locatie te bekijken.

Postadres / Bezoekadres Selfhelpweg 9a
8607 AB Sneek (NL)
Bel +31 (0)515 74 52 60 (Ook ’s avonds bereikbaar)
Mail info@jachtmakelaardij4beaufort.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur. In de avonduren tot 21.00 uur telefonisch bereikbaar.
Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. 
Zondag gesloten.

> Bekijk alle contactgegevens
Houd mij op de hoogte
  • Altijd het nieuwste aanbod in je mail
  • Altijd op de hoogte dankzij het laatste nieuws & blogs
facebook instagram whatsapp youtube