Crescent jachten zijn wereldberoemd

Crescent Custom Yachts is gevestigd in het prachtige noordwesten van Canada. Een deel van de wereld dat bekend staat om zijn spectaculaire vaargebieden langs de adembenemende kust van de Stille Oceaan. De jachten van Crescent zijn tegenwoordig minimaal 30 meter lang en staan wereldwijd bekend als superjachten voor de superrijken. Maar na de oprichting in 1988 door Jack Charles bracht Crescent ook jachten op de markt die nu nog altijd zeer geschikt zijn voor iedere recreatieve watersporter.

Modellen van Crescent Custom Yachts

Crescent Custom Yachts bouwde vanaf eind jaren ’80 composiet, aluminium, stalen en glasvezel motorjachten. Vanaf de start was Crescent Yachts de eerste Noord-Amerikaanse bouwer die voldeed aan de normen van de Maritime and Coastguard Agency (MCA). De luxe stijl en stevige structuur maakten de jachten van Crescent in die jaren wereldberoemd. De aanpak was bij ieder model gelijk. Jack Charles kocht rompen op van Amerikaanse werven en bouwde die op specificatie af.

Groei van Crescent jachten

Aanvankelijk gebruikte Crescent een Westport-romp en voornamelijk een verhoogd stuurhuis, maar uiteindelijk produceerde het zijn eigen uitzetbare mallen. Deze zogenaamde ‘Janicki’ mallen werden ontworpen door scheepsarchitect Jack Sarin.

Die stap zorgde ervoor dat Crescent de stap naar superjachtbouwer definitief maakte. Het leverde talloze wereldberoemde schepen op die nog steeds in havens over de hele wereld te vinden zijn.

Overname van Crescent Yachts

Begin 2000 en in 2012 opnieuw werd Crescent overgenomen door een groep investeerders. Dat leidde er zowel in 2004 als 2012 toe dat de productie tot stilstand kwam. Sinds 2015 bloeit Crescent weer als nooit tevoren. Tim Charles, niemand minder dan de kleinzoon van Jack Charles, nam de werf over. Hij hervatte de bouw op de oorspronkelijke locatie aan de noordwestkust en gaf het merk weer de erkenning terug die het ooit wereldwijd genoot.

Crescent jacht kopen of verkopen

Bij Jachtmakelaardij 4Beaufort vind je tweedehands jachten die vergelijkbaar zijn met die van Crescent Yachts uit de jaren ’80 en ’90. We hebben alle ervaring, kennis en kunde in huis om jou te ondersteunen bij de koop of verkoop van zo’n gebruikt jacht. We zijn watersporters in hart en nieren en kennen elk jacht door en door. We ontvangen u graag in onze verkoophaven in Sneek.

Wij helpen u graag uw droomjacht te vinden.
“Een jachtmakelaar met heldere afspraken, zonder kleine letters”
Preferred partner van Aquanaut
Aquanaut

Rond de (ver)koop van uw jacht bieden we u het beste van twee werelden. Als u uw jacht wilt verkopen, verzorgen wij de bemiddeling zowel vanaf uw eigen vaste ligplaats als vanuit onze thuishaven in Sneek. Aan u de keuze! Wilt u een jacht kopen? Dan nodigen we u uit om ons aanbod in Sneek te bekijken of gaan met u mee om uw droomschip op locatie te bekijken.

Postadres / Bezoekadres Selfhelpweg 9a
8607 AB Sneek (NL)
Bel +31 (0)515 74 52 60 (Ook ’s avonds bereikbaar)
Mail info@jachtmakelaardij4beaufort.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur. In de avonduren tot 21.00 uur telefonisch bereikbaar.
Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. 
Zondag gesloten.

> Bekijk alle contactgegevens
Houd mij op de hoogte
  • Altijd het nieuwste aanbod in je mail
  • Altijd op de hoogte dankzij het laatste nieuws & blogs
facebook instagram whatsapp youtube