Hofstra ALU 13.50
Hofstra ALU 13.50
2022 | 13.50 meter | Price on request

Hofstra ALU 13.50

De Alu 13.50 een doordacht aluminium motorjacht met een geheel eigen karakter. De Hofstra Alu 13.50 is het resultaat van een sterke passie voor en ervaring met de watersport.

Geboren vanuit passie

De drang om zelf een jacht te ontwerpen, te ontwikkelen en te bouwen werd bij Gerrit Hofstra door de jaren heen steeds sterker. De Friese ondernemer en fervent watersporter kon bij geen enkele werf vinden wat volgens hem het ultieme jacht is. Dan maar zelf bouwen, was de gedachte.

Eigen idee

Avonden lang werd er aan de keukentafel geschetst. Hofstra wist precies hoe het model eruit moest komen te zien. “Een prachtige vloeiende lijn, dat was voor mij een belangrijke doelstelling”, vertelt Hofstra. “En dan niet met een negatieve spiegel, want behalve dat dat voor mijn gevoel niet klopt, kost het ook nog eens onnodig veel ruimte.”, vervolgt hij. Nadat de eerste ideeën op papier waren gezet schakelde hij Jan Visser in om de schetsen daadwerkelijk in een jachtontwerp te vertalen.

Het resultaat is een eigentijds jacht met een verleidelijke vormgeving. De vloeiende lijnen van de knikspant romp en de ronde vormen van de grote glaspartij op de opbouw zijn kenmerkend voor de Alu 13.50. Voorop het schip pronkt met trots een houten mast, een knipoog naar Hofstra’s andere passie: hout.

Lekker buiten sturen

De buitenruimte heeft op de Alu 13.50 de prioriteit gekregen. Op een zonnige dag komt dat het beste tot zijn recht. Binnen een handomdraai is de tent weg te klappen en verschijnt een enorme open kuip. “Met mooi weer wil je immers buiten sturen.”, aldus Hofstra. In die kuip is helemaal achterin een vaste bank geplaatst. Ruimte voor een tafel en eventueel nog een aantal stoelen is er volop. Als schipper en meevaarder beschik je over twee fijne stoelen die verhoogd zijn geplaatst en je daardoor een prachtig zicht geven op het water rondom het schip. Heb je liever een dak boven je hoofd? De tent kan ook gedeeltelijk blijven staan waardoor deze dienst doet als een bimini. Wel zo prettig op een hete zomerdag.

Geborgen en gezellig

Wie vanuit de kuip afdaalt in het schip komt terecht in de kombuis met gezellige hoekbank. De keuken is van alle gemakken voorzien en kastruimte is er in overvloed. Koken is een groot plezier dankzij het grote raam boven het aanrecht. Het gevoel aan boord is gezellig en geborgen, zonder dat je je opgesloten voelt.

Helemaal voorin het schip bevindt zich een prachtige hut met een groot bed. Ook hier is op talloze plaatsen opbergruimte gecreëerd en overheerst het gevoel van gezelligheid. Deze hut voorin vormt een van de zes slaapplekken in het schip. Midscheeps bevindt zich naast de natte cel voorzien van douche en toilet ook een tweede slaaphut met een ruime twijfelaar.

Gescheiden eigenaarshut

De grote verrassing openbaart zich als je vanuit de kuip via het gangboord aan stuurboordzijde afdaalt naar de hut achterin het jacht. Een prachtige eigenaarshut met een eigen natte cel heeft er een plek gekregen. Een knappe prestatie op maar 13,5 meter. Het is een bewijs van Hofstra’s praktische denken en zijn visie om geen negatieve spiegel te laten tekenen.

Zoals de naam al doet vermoeden is de Hofstra Alu 13.50 geheel uit aluminium gebouwd. Voor de romp is 5 mm dik aluminium gebruikt het dek en de opbouw zijn 4 mm dik. In combinatie met een Volvo D6 met 370 pk moet de relatief lichte Alu 13.50 daardoor een topsnelheid van 20 knopen halen.

De Hofstra Alu 13.50 is een uniek jacht die inspeelt op de behoefte om vooral buiten te zijn. Het jacht is multifunctioneel en leent zich net zo goed voor een heerlijke dagtocht alsook voor een lange vakantie.

 • Year built 2022
 • Material Aluminium
 • Length 13.50 meter
 • Fuel Diesel
 • Motorization Volvo D6 (Inboard)
 • Price Price on request

General information

Type Motor yacht
Yard Hofstra
Designer G.Hofstra / Jan Visser
Length 13.50 meter
Width 4.25 meter
Draft 1.05 meter
Hullshape Round bilge
Berth Sneek, bezichtiging op afspraak.
Jelle Eveleens - Jachtmakelaardij 4Beaufort

Technical equipment

Running hours 20
Fuel Diesel
Max. speed 36 km/h
Cooling Watergekoeld uitlaatsysteem
Steering Hydraulisch
Thruster Yes
Fueltank 1,200 liter
Drinkwatertank 800 liter
Holdingstank 250 liter
Jelle Eveleens - Jachtmakelaardij 4Beaufort

Electric equipment

Shore connection Ja
Jelle Eveleens - Jachtmakelaardij 4Beaufort
Free information package of this yacht?

Navigation

Rudder indicator Yes
Depth sounder Yes
GPS Yes
Navigation lights Yes
Jelle Eveleens - Jachtmakelaardij 4Beaufort

Accommodation

No. of cabins 3
No. of beds 6
Water system Boiler
Cooker Gas
Oven Ja gasoven
Refrigerator Koelbox
Lavatory 2x
Jelle Eveleens - Jachtmakelaardij 4Beaufort

Equipment

Anchors(s) Yes
Windlass Yes
Guard rails RVS
Swimming platform vast
Jelle Eveleens - Jachtmakelaardij 4Beaufort

4Beaufort's certainties

No hidden (known to us) defects but a high standard quality yacht, for an honest and well motivated price. Perfectly delivered, as you require. This is a certainty we offer.

 • No hidden defects
 • Certified EMCI-broker
 • A fair price
 • Delivery as required

Yes, send me the free information package

Receive the free information package of the Valkvlet. Information package consists of:
all specifications of the Hofstra ALU 13.50,
a complete photo album of the Hofstra ALU 13.50,
even more details than you can find on the website.

Hofstra ALU 13.50

Or get in touch directly

Jelle Eveleens
+31 (0)515 74 52 60
info@jachtmakelaardij4beaufort.nl

Discover our offer of used yachts

Jachtmakelaardij 4Beaufort offers a high quality range of steel motor yachts at realistic prices. Each yacht that we offer for sale has been carefully checked and meets the strict quality requirements of 4Beaufort.

Share this yacht with a friend!
“A yacht broker with clear arrangements, no catch in the deal”
Aquanaut's preferred partner
Aquanaut

We offer you the best of two worlds when it comes to the sale or purchase of your yacht. If you want to sell your yacht, we can provide you with a brokerage service both from your own permanent berth and from our home port in Sneek. The choice is yours! Would you like to buy a yacht? Then we invite you to view our offer in Sneek or go with you to view your dream yacht on location.

Postal address Selfhelpweg 7
8607 AB Sneek (NL)
Visit address Selfhelpweg 9
8607 AB Sneek (NL)
Call +31 (0)515 74 52 60 (Also available in the evening)
Mail info@jachtmakelaardij4beaufort.nl

Opening hours

Monday to Friday from 09.00 till 17.00 hrs.
Saturday from 10.00 till 16.00 hrs.
Sunday available by appointment.
Available by phone in the evenings and on weekends.

> View all contact details
Keep me informed
 • Always the latest offer in your mailbox
 • Always up to date with the latest news & blogs
facebook instagram whatsapp youtube