5 unieke voordelen van wonen op een motorboot

Jan en Els wonen al 12 jaar lang op hun motorboot Oriana, een Pacific Trawler 145+. Na een leven in de binnenvaartsector genieten ze als pensionado’s nog elke dag van hun vaste ligplaats in de haven van het Friese Terherne of het leven onderweg. Maar door het tellen der jaren, is nu de leeftijd gekomen om vaste grond onder de voeten te zoeken. En dus nemen ze met pijn in het hart afscheid van deze vijf voordelen van het wonen op de Oriana.

Voordeel 1:
Vrijheid, blijheid

Jan: “Voor de Belastingdienst hebben we een domicilieadres. Maar wat je ligplaats is, maakt voor de gemeente waar je ingeschreven staat niet uit. Je mag varen en aanleggen waar je wilt. Dat geeft een enorme vrijheid. Een gevoel dat extra versterkt wordt door de charme van krakende touwen en de schommelingen van het schip.”

Voordeel 2:
Nauwelijks huishouden

Jan: “Onze motorboot is royaal ingedeeld voor twee mensen. Slaapkamers, badkamer, leefgedeelte. Luxe apparatuur en voorzieningen genoeg. Maar gelukkig zijn de ruimtes niet zo groot dat je uren bezig bent met huishouden. Dat is zo gepiept. Om het comfort groot te houden, beheersen we ook de kunst om spullen te minimaliseren. Scheelt veel rommel.”

Voordeel 3:
Minder vaste lasten

Jan: “We liggen in een haven en betalen daar ons liggeld voor. Stroom en water zit daarbij inbegrepen. We betalen de havenmeester elke maand dezelfde prijs, ook als we er niet liggen. Het totaalbedrag daarvan ligt echt beduidend lager dan wanneer je een huur- of koopwoning hebt. Ook omdat het ver- en gebruik niet met een woning te vergelijken is.”

Voordeel 4:
Geen tuin

Jan: “We zijn absoluut geen tuinliefhebbers. In onze motorboot vind je zelfs geen bloemen of planten. Dat we geen tuin hoeven te onderhouden, daar worden we alleen maar blij van. Als we straks de Oriana verkopen, trekken we er eerst maar eens op uit met onze camper. Hebben we mooi de tijd om een nieuwe stek te vinden. Uiteraard zonder tuin!”

Voordeel 5:
Kies je eigen buren

Jan: “In een woning heb je altijd buren. En daar moet het maar net goed mee klikken… Op een motorboot kun je altijd je eigen buren kiezen. Bevalt het niet, leg je gewoon even verderop weer aan. En als we helemaal rust willen? Dan zoeken we gewoon een rustige haven of aanmeerplaats op. Of we gaan voor anker op een plek waar het niet druk is.”

Ontdek de Oriana

Nieuwsgierig naar alle eigenschappen van en aanvullende informatie over de Oriana? Hier leest u alles over deze Pacific Trawler 145+. https://jachtmakelaardij4beaufort.nl/nl/gebruikte-jachten/pacific-trawler-cabrio-145

“Een jachtmakelaar met heldere afspraken, zonder kleine letters”
Preferred partner van Aquanaut
Aquanaut

Rond de (ver)koop van uw jacht bieden we u het beste van twee werelden. Als u uw jacht wilt verkopen, verzorgen wij de bemiddeling zowel vanaf uw eigen vaste ligplaats als vanuit onze thuishaven in Sneek. Aan u de keuze! Wilt u een jacht kopen? Dan nodigen we u uit om ons aanbod in Sneek te bekijken of gaan met u mee om uw droomschip op locatie te bekijken.

Postadres / Bezoekadres Selfhelpweg 9a
8607 AB Sneek (NL)
Bel +31 (0)515 74 52 60 (Ook ’s avonds bereikbaar)
Mail info@jachtmakelaardij4beaufort.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur.
Zaterdag's van 10.00 tot 15.00 uur.
Zondag's gesloten.
In de avonduren en in het weekend telefonisch bereikbaar.

> Bekijk alle contactgegevens
Houd mij op de hoogte
  • Altijd het nieuwste aanbod in je mail
  • Altijd op de hoogte dankzij het laatste nieuws & blogs
facebook instagram whatsapp youtube